domingo, 15 de março de 2009

De laatste twee weken is er weer flink doorgebouwd en na 6 weken bouw is de hoofdstruktuur van het huis nu klaar. Het lijkt zo simpel, een huis bouwen! Een twaalftal betonnen palen, drie betonplaten, en klaar is kees.

Frontaal zicht over het zuidpand:
Zowel de begane grond als de eerste verdieping krijgen een glaswand aan deze kant. Dat houdt in de zon er lekker in kan schijnen in de winter, wanneer hij laag staat en het huis natuurlijk opwarmt. In de zomer blijft hij achter de overkappende verandas, zodat we wel natuurlijk licht in huis hebben, maar niet de hitte van het direkte zonlicht. Op deze foto is de toekomstige overkapping van een meter duidelijk:

Verschillende details van het huis worden langzaam zichtbaar. Het huis heeft een mezannine ("vide") aan de noordkant van het huis, zodat er een ruimte is die de twee verdiepingen verbindt. Op deze foto is deze toekomstige open ruimte zichtbaar (hier nog deels gevuld met het houtwerk):

Boven deze open rumte bevindt zicht het daklicht, dat zijdelings het daglicht doorlaat, zodat de mezannine geen kunstmatige verlichting nodig heeft gedurende de dag. Het daklicht is van boven gesloten om te veel direkte instraling (dus opwarming) te verkomen, em heeft van de drie kanten (oost, zuid en west) een hoogte van zo'n 40 cm waar glas in komt:

Voor de vele gasten die we verwachting in dit huis hebben we het volgend uitzicht vanuit de logeerkamer gereserveerd:

De volhouder wint, en na enige kringloop-weerstand in het begin, en na verbetering en uitlegbordjes over wat in welke afvalbak, ontdekte ik dit weekend dat al het afval netjes in de juiste afvalbak gedeponeerd was. Glas in de groene, plastik en metaal in de gele, papier in de blauwe en etensresting in de grijze. Grote overwinning! want milieu staat nu niet bepaald op de prioriteiten-lijst van Jan de bouwvakker:

Tot snel!

Henk

Nenhum comentário:

Postar um comentário