domingo, 17 de maio de 2009

een maand verder

Beste allemaal,

Na een maand radiostilte, waarin veel gebeurd is maar weinig zichtbaars, zijn we weer terug op het blogfront. Op het moment ziet het huis er zo uit:

De steunberen zijn af, zowel als de muurtjes boven de glaspanden op het zuiden, op beide verdiepingen. De rolluikkisten zijn ook al zichtbaar.

Na de structuur en de muren kwamen de water e electriciteitsinstalaties aan de beurt. Dat is een hele bedoening waar je goed bij moet zijn, want hier worden alle stopkontakten, schakelaars, lichtpunten etc. beslist. En het lijkt wel of je rechtstreeks de ingewanden van het huis inkijkt. Kijk maar mee:

Het buizenwerk op de vloer wordt daarna bedekt met beton:


Ook wordt aan de voorinstalatie van de zonnepanelen gewerkt. Dit is voor de warmwaterpanelen (daklicht op de achtergrond):

Een verandering aan het project: in eerste instantie was er geen direkt toegang tot de dakplaat, waar men later via een losse trap zou moeten komen. Maar eenmaal gebouwd bleek hoe hoog ruim 6 meter is, en hebben we besloten een dakluik te maken in de plaat in het deel boven het balkon voor de slaapkamers. Hier komt een soort kanteltrap die in het luik zit ingewerkt, zodat hij niet in het zicht zit wanneer hij niet gebruikt wordt (op de foto een tijdelijke bouwtrap):

Hoewel nog geen tuin, al wel amandels in de groei (zie bloem eerdere post):
Aan de oostkant van het huis het huis is de muur ook al klaar, en wordt de toekomstige speelplaats al zichtbaar. Aan de wordt komt een basketbalbasket en het wordt bedekt met een epoxyhars gravel, wat vandaag de dag veel gebruikt wordt in speeltuinen, parken etc. (zie: http://www.agrariaverde.pt/resina/language/resin_fr.html).

Veel liefs en tot snel (sneller, hoop ik),

Henk, Paula, Tomás en Afonso

Nenhum comentário:

Postar um comentário