segunda-feira, 27 de julho de 2009

ondergrondse wateropslag

Na de tegels kwam de ondergrondse wateropslag aan de beurt. Het regenwater wat op het dak valt wordt via een buizenstelsel naar een ondergrondse wateropslag geleid. Die heeft een capaciteit van 10 duizend liter. Dat lijkt veel, maar ons huis zal jaarlijks zo'n 100 duizend liter regenwater opvangen (137m2 x 750mm/jaar). Dus we moeten dat water blijvend gebruiken, anders wordt het overtollige water afgevoerd. Dit water zal vooral in de tuin gebruikt worden, om te sproeien, maar eventueel ook om de auto te wassen (2x per jaar of zo), of de buitenramen te lappen (idem).

Hier komt 'ie aan op de vrachtauto:

Na het gat gegraven te hebben wordt de tank geplaatst:

Hier een bovenzicht:

De opening van de tank krijgt een betonnen kraag (hier nog met deksel, die gaat er daarna vanaf:

Deze blijft zo'n halve meter onder de grond. Boven op de betonnen kraag wordt een rond bakstenen muurtje opgetrokken, waar de deksel dan uiteindelijk op de plaatst wordt:

Achter in de tuin, in de hoek naast Afonso, wordt een klein pomphuisje gebouwd waar de waterpomp geplaatst wordt. Deze pomp brengt dan het water naar de verschillend waterpunten in de tuin. Nou, dat zal me een groente en fruit produktie worden: warm en vochtig!

Nenhum comentário:

Postar um comentário