domingo, 20 de setembro de 2009

Losse flodders, drollenvangers en verfspatters

Na erg lang weg van het Net, door vakantie en tijdgebrek, nu is het weer hoog tijd voor wat Grainho nieuws.

Het huis ziet er van buiten inmiddels zo uit:

Het bouwen is nu inmiddels en wat rustiger vaarwateren gekomen en is niet zo sensationeel meer. Maar het einde komt langzaamaan in zicht (nog ruim een maand als alles goed gaat). Dus laten we maar wat losse beelden zien...

Hier een plaatje van de drollenvanger, ook wel beerput genoemd. Wij hebben nog geen aansluiting op het rioolsisteem, dus moeten we dit hebben. Het is wel een heel moderne beerput hoor! Niks geen vieze drolophoper, maar een mooi scheid- (geen schijt!), schift- en composteersisteem waar schoon water uitkomt die de bodem infiltreert.

We hebben aan de aannemer gevraagd om alvast een betonnen bodemplaat (50 m2) voor de toekomstige schuur te leggen, met wateraanleiding en rioolafvoor. Dan is het later makkelijk om er een schuurtje op te zetten.
Het huis is binnen en buiten wit, behalve enkele muren. Om de kleuren te kiezen voor die muren hebben we wat proefblikjes verf gekocht en die op kleine vlakjes uitgeprobeerd. Hier voor de keuken en de bijkeuken:
Zo is het uiteindelijk geworden in de keuken:
In onze slaapkamer:
In de woonkamer hebben we voor één gekleurde muur gekozen, waarvoor een pladuur boekenkast geplaatst wordt. Deze boekenkast heeft geen achterwand, zodat de muurkleur door de kast heen zichtbaar is. Ook de vloertegels liggen er al in.
Vanaf het binnenbalkonnetje op de eerste verdieping is het ruimtelijk effect van de mezzanine goed zichtbaar:
De trap herhaalt het tegelpatroon van de vloer van de begane grond.
Komende week wordt al het raamwerk geplaatst. Weer een nieuwe fase. Daarna komen de houten vloeren en deuren aan de beurt, de keuken en WC kasten en de klerekasten (alles eigen ontwerp).

Tot snel!










Um comentário:

  1. Ha die Henk,

    Het wordt een prachtig huis. Leuk dat julie ook het interieur (kasten) helemaal zelf ontwerpen. En mooi op schema en voor de winter verhuizen. Niks geen mediterrane (?) vertragingen, alles mooi op tijd voor de winter klaar. Veel succes met de afbouw. Groeten.

    Erik

    (Ben net zelf twee weken bezig geweest met het leggen van het natuurstenen terras. Hééél veel werk, maar ik ben erg tevreden)

    ResponderExcluir